Google Analytics Alternative

The Expert in Baby Boomer Travel

Travel Copywriter

You may want to eat your turkey at home next year.Here are the answers to the Happy Thanksgiving Day Quiz in my most recent post.  Let me know how you did!

1.Which historical figure is most identified with Thanksgiving in America?

a. The Earl of Cranberry

b. Davy Crockett

c. The Sultan of Turkey

d. Governor William Bradford

Answer: D — Governor William Bradford of Plymouth Colony, who is said to have declared the colony’s first Thanksgiving feast in 1621.

 

2. Who  invented the green bean casserole, and when?

Dorcas Reilly's recipe has sold countless cans of mushroom soup.

Dorcas Reilly’s recipe has sold countless cans of mushroom soup.

a. Betty Crocker in 1949

b. Dorcas Reilly in 1955

c.  Fanny Farmer in 1930

d. Julia Child in 1963

Answer: B — Dorcas Reilly in 1955. Reilly was a product developer for the Campbell Soup Company, where she came up with the idea for green bean casserole, which of course uses Campbell’s cream of mushroom soup.

 

3. Which president wrestled with Congress over whether the official date of  Thanksgiving should be the fourth Thursday in November or the final Thursday of November? (Bonus points for answering why this became such a debate.)

a. Franklin Roosevelt

b. Grover Cleveland

c. Chester A. Arthur

d. Herbert Hoover

Answer: A — Franklin Roosevelt, who wanted to move Thanksgiving up a week (from the last Thursday in November) to allow more time for Christmas retail sales to help spur the economy during the Depression. Republicans objected,  the issue became a political football (appropriate for the holiday), and they compromised on the fourth Thursday in November, which sometimes comes earlier than the last Thursday.

 

4. According to the National Turkey Federation, what percentage of Americans eat turkey for Thanksgiving?images-40

a. 95 percent

b. 88 percent

c. 80 percent

d. 99 percent

Answer: B — 88 percent of Americans eat turkey on Thanksgiving (and, presumably, for several days after that). 

 

5. Approximately how many turkeys were consumed on Thanksgiving Day, 2018?

a. 46 million

b. 25 million

c. 60 million

d. 55 million

Answer: A — 46 million turkeys graced American tables on Thanksgiving, 2018.

 

6. Which state is the top turkey producer in the U.S.?

a. Arkansas

b. Minnesota

c. North Carolina

d. Indiana

Answer: Minnesota (42 million), followed by North Carolina, Arkansas, and Indiana.

 

7. What’s the favorite way for Americans to consume turkey leftovers?

a. turkey soup

b. turkey stew

c. turkey sandwich

d. turkey casserole

Answer: c. turkey sandwich, followed by turkey stew, soup, and casserole.

 

8. What year marked the first annual Macy’s Thanksgiving Day Parade in New York?

The Macy's parade has been going for 93 years.

The Macy’s parade has been going for 93 years.

a. 1946

b. 1933

c. 1924

d. 1929

Answer: C — The first Macy’s Thanksgiving Day Parade was in 1924.

 

9. Counting 2019, how many NFL football games have the Detroit Lions played on Thanksgiving?

a. 80

b. 65

c. 89

d. 42

Answer: A — The NFL’s Detroit Lions have played in 80 games on Thanksgiving Day; no matter which day it’s fallen on, they’ve postponed their feast so that some folks can escape their relatives for the safety of their TVs.

 

10. Which is usually the heavier travel day?

a. The day before Thanksgiving

b. Thanksgiving itself

Answer: B — Thanksgiving Day is the busier travel day of the two; while air traffic is much heavier on the day before Thanksgiving, most holiday travel is by car on the day itself.

 

Note: I hope my U.S. readers had a very happy Thanksgiving holiday wherever you traveled (or didn’t).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Auto Europe Car Rental

retirees_raise-2015-v2-300x250

Save

Save

Save

Save

Sign up to follow my blog


 Follow me on Twitter
 Connect on Facebook
 Amazon Author page
 Connect on LinkedIn
 Circle me on Google+

Travel Writing Blogs

Save

Getting On Travel Top Boomer Travel Blog 2018 Badge

2014Seal_Gold

Baby

Top Senior Adventures Blog

Save

retirees_raise-2015-v2-300x250

Save

Save

Save

Save

Save

Best Baby Boomer Travel Blogs in 2015

image001

NATJA SEAL-Gold winner

According to government and private surveys:

  • Leading-edge baby boomers (born between 1946 and 1955) and seniors account for four out of every five dollars spent on luxury travel today.
  • Roughly half the consumer spending money in the U.S.--more than $2 trillion--is in the hands of leading-edge baby boomers and seniors.
  • Baby boomers (born 1946-1964) travel more than any other age group.
  • When asked what they would most like to spend their money on, baby boomers answered “travel” more than any other category, including improving their health or finances.

Auto Europe Car Rental